Färskpotatissallad m. vitlök

Du behöver:
1 kg Fast färskpotatis
2 dL Mjölkfri creame fraiche (ex. Oatly iMat)
1 - 1 1/2 dL Äggfri majonäs (ex. Astrid och Aporna, Renee Voltaire, Plamil)
1 - 2 Vitlöksklyfta, finhackad
1 Rödlök, finhackad
2 msk Bostongurka
1 tsk Dijonsenap
1/4 tsk Paprikapulver
1/2 dL Gräslök, klippt eller hackad
1/2 dL Dill, klippt eller hackad
Grovmalen svartpeppar efter smak
Havssalt efter smak
ev. Några doppar chilisås
 
Koka potatisen tills den är färdig, ca15-20 min. Häll av kokvattnet och låt svalna. Medan potatisen svalnar blandar du, i en stor skål, ihop de resterande ingredienserna till en sås. När potatisen svalnat delar du dem på mitten, beroende på storlek, och vänder ner dem tillsammans med såsen.
 
Tips!
Kom ihåg att inte överkoka den eftersom att den lätt kan gå sönder när den blandas ned i salladen. Ett enkelt sätt att se om potatisen är klar är att sticka den med en gaffel, om potatisen lätt släpper ifrån gaffeln så är den färdigkokt.
Spara ca. en halv msk av gräslöken för att strö på toppen av salladen som en fin dekoration.
Ett enkelt sätt att hacka dill på är att lägga den i en mugg och klippa den istället, så blir det inte dill överallt.
Recept, Sallad | potatissallad, vegansk potatissallad | |
Upp